Ziua recunostinţei

De miragecj la data June 22, 2010   in Rubrica CRONICUŢA CU PERIPEŢII

img_8299 Există oameni deosebiţi, speciali prin ceea ce fac, iar aceşti oameni trebuie celebraţi. Aşa s-a întâmplat şi sâmbăta trecută, când medicii clujeni au sărbătorit Ziua Recunoştinţei în Transplant, eveniment dedicat donatorilor de organe. Lăudabila iniţiativă, desfăşurată la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, a aparţinut prof. dr. Mihai Lucan, şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, autor a numeroase transplanturi renale în premieră mondială şi a fost organizată de Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi Societatea Română de Boli Genito-Urinare, cu sprijinul Norvartis Pharma Services.

Pentru mine, aflată totalmente şi din fericire complet în afara problemei, a fost o experienţă cel puţin interesantă, am aflat o mulţime de lucruri noi şi am primit o lecţie de viaţă care-mi va rămâne pentru totdeauna în minte şi anume că a dona viaţa e cel mai nobil lucru cu putinţă. Mi-ar fi plăcut ca politicul să nu se fi amestecat şi aici, la fel cum mi-ar fi plăcut ca discursul domnului profesor doctor Mihai Lucan să nu se termine cu fraza „Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul”, nu era cazul, cred eu.

Seara s-a încheiat cum nu se poate mai frumos, cu două recitaluri ce-au aparţinut lui Nicu Alifantis şi Alexandru Andrieş, recitaluri extrem de scurte, dar, cum se zice, esenţele tari se ţin în sticle mici. Amândoi au preferat să cânte piese arhicunoscute, dat fiind faptul că audienţa nu era una, să zicem, de specialitate. Surpriza a venit bineînţeles de la Andrieş, care a compus o piesă special pentru acest eveniment, plină de umor, în stilul ce l-a consacrat. Finalul serii a aparţinut cunoscutului taragotist Dumitru Fărcaş.

Şi pentru că orice alte cuvinte ar fi de prisos, închei aici, spunându-vă : Bună seara, prieteni ! Pe curând, la revedere !

Galerie foto :

Comentariul tau :